Ekologiska produkter – viktigt

Att man ska välja ekologiska produkter är det nog ingen som har missat, en varför ska man egentligen det? Ekologiska produkter är ju dyrare. Det finns bra anledningar till varför du bör välja ekologiska produkter. Till att börja med finns ekologiska produkter både som kött, grönsaker, frukt, kaffe och mycket annat. Ekologiskt kött bör du köpa om du vill att djuren ska må bra. Ekologiskt kött innebär att djuren fått äta mat som oftast växer på den gården de lever på. Maten djuren äter är inte heller besprutad med massor av konstiga bekämpningsmedel. Detta är såklart bättre för djuren men även för dig. Du får ju annars i dig alla gifter i köttet.

Andra ekologiska produkter som man pratar mycket om är frukt och grönt. Att bananer, vindruvor och paprikor besprutas hårt av bekämpningsmedel är vida känt. Denna process är otroligt skadlig för både människor och djur. Bananplantage är något som besprutas riktigt hårt och de människor som arbetar på dessa plantage tar mycket skada. Till och med deras barn kan få nervskador av allt gift bananerna besprutas med. Att välja ekologiska produkter, exempelvis bananer, är oftast inte ens dyrare och du och arbetarna sliper få i er giftiga medel. Insekter och djur tar dessutom stor skada av allt bekämpningsmedel som finns på bananplantage och fruktodlingar.

Välj ekologiska produkter för världens skull

När bekämpningsmedel används vid produktion skadar det så mycket mer än bara arbetarna, insekterna och själva naturen där gifterna används. När det regnar sjunker gifterna ner i jorden och vidare ut i sjöar och hav. Idag är det så illa att alla världens hav är förorenade och fyllda med gifter och plast. Bekämpningsmedel förstör alltså även livet i havet, något som påverkar oss på land. Väljer du ekologiska produkter kommer du bidra till en grönare värld där arbetare och djur får bättre livsvillkor. Att lägga några extra kronor på produkter innebär att du kämpar och hjälper till att rädda vår miljö och vår planet.

Ekologiska produkter stödjer en mer hållbar utveckling