Energikälla – så hittar du den

När semestrarna är slut och helgen är över är det dags att kliva in i det stressiga ekorrhjulet igen. Energin liksom sugs ur kroppen på samma gång som du kliver ur ytterdörren på morgonen. Men så här kan man väl inte ha det? Nej, man tycker ju att ingen skulle orka leva på detta vis, men ändå gör människor det i dagens hektiska samhälle. Att hålla sin energikälla påfylld är inte så lätt, men det finns tillvägagångssätt för att finna sin energikälla och få en lyckligare och mer givande vardag. Många av oss har vissa intressen som vi önskade att vi kunde ägna mer tid åt. Dessa intressen brukar vi lägga på hyllan när måndagen kommer. Men varför gör vi egentligen det? Ofta är det ju våra intressen som gör oss lyckliga, avslappnande och motiverade.

Många menar att de inte har tid att ägna sig åt intressen i vardagen. Detta är något som vi måste bli bättre på att prioritera. En del menar nämligen på att om du lägger lite tid i vardagen åt dina vanliga intressen, kommer du hitta din energikälla. Dina intressen kommer göra dig gladare och ge dig påfyllnad i din energikälla vilket i slutändan innebär att du orkar mer på jobbet. Det blir en god cirkel. Oavsett om dina intressen är matlagning, tevespel eller löpning, är det dags att börja lägga undan tid åt dessa. Se till att roa dig i vardagen så kommer du snart märka hur din energikälla fylls på.

Hitta din energikälla i naturen

Att naturen har en läkande effekt är knappast något nytt, men det är ändå många av oss som sällan vistas utomhus. Om du arbetar på kontor eller i butik får du inte tillräckligt med dagsljus, detta påverkar dig negativt. Fyll på din energikälla genom att ta en promenad på lunchrasten eller när du kommer hem. Även om det inte känns lockande efter en lång arbetsdag då du är trött, gör en promenad i skogen verkligen gott.

Energikälla kan du fylla på genom att vistas ofta i naturen